Graphviz Issue Tracker
Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000455graphvizDotpublic2001-09-15 14:222011-04-28 04:02
ReporterSteve Atwell 
Assigned Tonorth 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
PlatformOS*-*-OS Version
Summary0000455: dot sometimes misplaces edge labels
Description



Edge labels occasionally get placed a fair distance from the edges they belong to. The problem seems to have a higher probability of occurence if the graph is more dense. It seems that usually the label is translated in only the X or Y directory, not both.



In the given example, all the labels except "bad" seem to get placed correctly. "bad" gets placed much too high and on top of node Q.
Steps To Reproduce

digraph "badlabel" {
    node [shape = circle];
    rankdir = LR;
    P; Q; R;
    P -> Q [label = "ok"];
    Q -> P [label = "ok"];
    P -> R [label = "bad"];
    Q -> Q [label = "ok"];
    Q -> R [label = "ok"];
}
Additional Information
With most graphs that have this problem (including the example given), graphviz 1.5 will render them correctly. I have several other example graphs that cause this same behavior. Email me if you are interested in them.
TagsNo tags attached.
AUXILLARY-FILES
DATE-FIXED
FIX-COMMENT
FORMER-ID50
INPUT-FILE
OUTPUT-FILEhttp://www.graphviz.org/bugs/b50.ps [^]
STATUS-COMMENTFixed
VERSION     1.7.7
Attached Files

- Relationships

-  Notes
There are no notes attached to this issue.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-04-28 04:02 user1 New Issue
2011-04-28 04:02 user1 Assigned To => Stephen North


MantisBT 1.2.5[^]
Copyright © 2000 - 2011 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker