Graphviz Issue Tracker
Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002282graphvizOtherpublic2013-05-13 04:572013-08-22 22:31
ReporterRichard Cranium 
Assigned Toerg 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformOSOS Version
Summary0002282: gvpack does not correctly process HTML-like labels
Descriptiongvpack will strip the outer "<>" characters when processing HTML-like labels.
Steps To ReproduceRunning...
echo "digraph x { node [shape="plaintext"]; a [label=<<TABLE><TR><TD>a</TD></TR></TABLE>>]; b [label=<<TABLE><TR><TD>b</TD></TR></TABLE>>]; a -> b; }" | ccomps -x | dot | gvpack
...will show incorrect values of the various node labels.
TagsNo tags attached.
AUXILLARY-FILES
DATE-FIXED
FIX-COMMENT
FORMER-ID
INPUT-FILE
OUTPUT-FILE
STATUS-COMMENT
VERSION2.30.1
Attached Files

- Relationships

-  Notes
User avatar (0000340)
Richard Cranium (reporter)
2013-05-13 11:57

I am observing the incorrect behavior in version 2.30.1. This is on a 64 bit linux system. Note that the labels in the gvpack output are missing the outer "<>" characters.

~$ dot -V
dot - graphviz version 2.30.1 (20130513.0518)

~$ echo "digraph x { node [shape="plaintext"]; a [label=<<TABLE><TR><TD>a</TD></TR></TABLE>>]; b [label=<<TABLE><TR><TD>b</TD></TR></TABLE>>]; a -> b; }" | ccomps -x | dot | gvpack

digraph root {
    graph [bb="0,0,54,108"];
    node [label="\N",
        shape=plaintext
    ];
    subgraph x_cc_0 {
        graph [bb=""];
        node [height="",
            label="\N",
            pos="",
            shape=plaintext,
            width=""
        ];
        edge [pos=""];
        a [height=0.5,
            label="<TABLE><TR><TD>a</TD></TR></TABLE>",
            pos="27,90",
            width=0.75];
        b [height=0.5,
            label="<TABLE><TR><TD>b</TD></TR></TABLE>",
            pos="27,18",
            width=0.75];
        a -> b [pos="e,27,36.104 27,71.697 27,63.983 27,54.712 27,46.112"];
    }
}
User avatar (0000341)
erg (administrator)
2013-05-13 12:00

It was definitely a bug, but I fixed it. The change went into the repository, but it won't appear in a source package until tomorrow morning.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-05-13 04:57 Richard Cranium New Issue
2013-05-13 11:40 erg Assigned To => erg
2013-05-13 11:40 erg Status new => closed
2013-05-13 11:40 erg Resolution open => fixed
2013-05-13 11:57 Richard Cranium Note Added: 0000340
2013-05-13 11:57 Richard Cranium Status closed => feedback
2013-05-13 11:57 Richard Cranium Resolution fixed => reopened
2013-05-13 12:00 erg Note Added: 0000341
2013-08-22 22:31 erg Status feedback => resolved
2013-08-22 22:31 erg Resolution reopened => fixed


MantisBT 1.2.5[^]
Copyright © 2000 - 2011 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker