Graphviz Issue Tracker
Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001032graphvizDotpublic2006-01-08 15:492011-04-28 04:03
Reporteruser1255 
Assigned Toellson 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusacknowledgedResolutionopen 
PlatformOSPowerPC-OSX-10.4.3OS Version
Summary0001032: Can't use bitmaps in nodes with -Tpng (cairo); works fine with -Tpng:cg
Description



If I try to include bitmapped graphics in a node, via
either the node's shapefile option or an image tag inside
a table cell using the HTML-like labels, the bitmap
doesn't end up being included in the image when rendering
using cairo png output.



dot -Tpng foo.dot



It does work fine using dot's built-in renderer.



dot -Tpng:cg foo.dot



The nodes in the cairo rendering are the same correct
size, so Graphviz is making sufficient room for the
images. cairo just isn't including them somehow.



I tried including jpg, png and gif graphics in my graph;
none worked.



This is with cairo 1.0.2. I haven't used images in nodes
much before, and I haven't used cairo before the 2.7
snapshots, so I don't know when this problem crept in.
Steps To Reproduce

digraph G {

a [shapefile="foo.jpg"]
b [label=<<table border="0"><tr><td><img src="foo.jpg" /></td></tr></table>>]

}
TagsNo tags attached.
AUXILLARY-FILES
DATE-FIXED
FIX-COMMENT
FORMER-ID853
INPUT-FILE
OUTPUT-FILEhttp://www.graphviz.org/bugs/b853.png [^]
STATUS-COMMENT*
VERSION     2.7.20060108.0540
Attached Files

- Relationships

-  Notes
There are no notes attached to this issue.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-04-28 04:03 user1 New Issue
2011-04-28 04:03 user1 Assigned To => user695


MantisBT 1.2.5[^]
Copyright © 2000 - 2011 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker